wat klanten zeggen over de online workshop

Ik ga naar huis met heel wat inzichten en enkele concrete tips waar ik direct mee aan de slag kan.

Maryan


Karen leidde ons op een zeer afwisselende manier door de diverse deelaspecten die nodig zijn om te groeien als spreker. 

Stephane


Ik vond die drie uurtjes workshop 'In drie stappen naar meer spreekdurf en spreekkracht' geweldig. Dit smaakt naar meer. 

Kim 


Een voormiddag proeven van het werk van Karen was enorm inspirerend. Ik ben me meer bewust van waar ik tegenaan loop als spreker.

AnneliesWat klanten zeggen over het groepstraject 'Grow as a speaker'

Karen legt zowel de mentale als de lichamelijke angsten voor het spreken bloot. Vooral de bewustwording van het mentale stuk was mijn sleutel tot succes. Je eigen vooruitgang merken in het dagdagelijkse leven, zelfs één op één en in kleine groepen is al immens. Ik ben Karen dankbaar om mij door dit proces te gidsen. 

 

Jill G.


De training Grow as a speaker is véél meer omvattend dan werken en oefenen met je stem. In een absoluut veilige omgeving leer je uit je comfortzone te stappen als spreker. Wat je bewustwording vergroot én wat je laat groeien. Karen zorgt voor alle zorgzame ondersteuning die je hierbij nodig hebt. Ik voel alleszins een groter vertrouwen en heb meer plezier in het spreken. Zelfs mijn directe omgeving merkt dit op :-).'

 

Veerle De Cordier


Na een negatieve ervaring tijdens het geven van een opleiding, durfde ik twee jaar lang het woord niet meer te nemen. Ik had het gevoel dat ik na die ene ervaring geen recht van spreken meer had. Niet enkel op mijn werk, maar nergens meer. Door de opleiding Grow as a speaker' voel ik me stilaan weer vrijer om te spreken zonder de blokkerende angst van voorheen. Nog belangrijker is, dat ik leerde dat falen mag. Dat maakt deel uit van het proces. Ook leerde ik hoe ik hier mild mee kan omgaan. 

Anneleen Pirard

wat klanten zeggen over individuele coaching

Voor ik bij Karen terechtkwam brak het angstzweet mij elke keer uit telkens ik in een groep moest spreken. Tijdens een gesprek struikelde ik over mijn woorden en trilde ik over mijn ganse lijf. Door deze spreekstress werd mijn zelfvertrouwen ingeperkt en takelde mijn gemoedstoestand dag na dag af. Dankzij de coaching-sessies met Karen heb ik mijn spreekangst overwonnen en eindelijk de controle over mijn fysieke en mentale welbehagen verworven. Mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen waar ik al zo lang op zat te wachten. Mijn geremdheid is verdwenen en ik kan mijn mening zonder moeite of angst verkondigen. Ik heb geleerd om duidelijker en draagkrachtiger te spreken. Ik voel mij nu ontspannen en niet langer onzeker als ik het woord neem. Spreken in groepen is niet langer een onmogelijk karwei, maar een aangename uitdaging.

Ik wil Karen van harte bedanken voor de fijne en toffe samenwerking.

 

Baudouin Lambert


De coaching heeft me echt deugd gedaan. Als ik mezelf vergelijk met een jaar geleden (toen de coaching startte) dan heb ik enorme stappen gezet. Er zijn heel veel 'knopjes' open gegaan en voel dat die nu volop aan het bloeien zijn. Ik merk dat ik meer en meer geloof in mezelf en het leven daardoor leuker wordt (het juk valt als het ware beetje bij beetje van me af). Ik heb ook ingezien dat ik mezelf de tijd mag geven om dit verder te verdiepen en dat het leven een groeiproces is en je niet alles hic et nunc hoeft te kunnen. Dat je het volledig op jouw manier mag doen. Ik zie de toekomst heel positief in. Een welgemeende dankjewel. 

 

anoniem


Karens coaching-traject 'Spreken met impact' werd me warm aanbevolen op een cruciaal moment in mijn leven en carrière. Omdat ik moeite had om te vertrouwen in de kracht van mijn stem bij presentaties en vergaderingen op het werk, besloot ik een langdurig traject bij haar te volgen. Al vrij snel kon ik vaststellen dat Karen's geduldige, diepgravende en empathische aanpak de basis legden die nodig waren om tijdens dit traject te groeien. Tijdens de intensieve sessies viel het me daarentegen op hoe Karen's coaching echt gedragen wordt door een zeer diepgaande visie op 'stemvorming' in al haar facetten, met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in en door het overwinnen van spreekangst. Voor mezelf heeft het traject zeker tot het gewenste resultaat geleid, zowel stem-technisch als mentaal. Ik wil Karen van harte aanbevelen als een zeer competente coach, die voortdurend in samenspraak op zoek gaat naar de beste manier om obstakels te overwinnen en tot het gewenste resultaat te komen. Dit traject overtrof echt de verwachtingen en zal ik nog zeer lang met me meedragen. 

 

Beatrijs Vanacker


Ik ben bij Karen terecht gekomen naar aanleiding van een verandering van werk en dan vooral jobinhoud. Ik had altijd al veel presentaties moeten geven - meestal met enige tegenzin - maar plots kwam daar ook een heel pakket lesgeven bij. Mijn stem hield het meestal niet uit tot het einde van een lange presentatie of les en begon snel een onaangenaam droog gevoel te geven. Daarbij kwam ook het besef dat ik in een nieuwe omgeving veel tijd nodig had om mijn draai te vinden en te durven zijn wie ik was. Spreken tijdens vergaderingen bijv. vond ik lastig. Ik meldde me oorspronkelijk aan voor het stemtechnische aspect. Als snel werd duidelijk dat er veel diepere oorzaken waren voor mijn algemeen gedrag als (niet)-spreker. Net op een moment in mijn leven waar ik dacht toch al een groot deel van mijn vroegere verlegenheid achter. mij te hebben gelaten, bleek dat er toch nog wat werk aan de winkel was. Ik heb dus meteen gekozen voor het 5-maanden traject. Dat heeft me geholpen om opnieuw met meer zelfvertrouwen in het leven te staan als spreker en dit zelfvertrouwen door te trekken naar mijn werk zodat ik daar mijn verantwoordelijkheden vol goed moed kon opnemen. De aanpak van Karen geeft je continu een veilig gevoel om je verhaal te mogen doen en er inzicht in te krijgen, zodat je er met handige en concrete tips mee aan de slag kan. Aan het einde van het traject heb ik beseft dat ik een hele weg heb afgelegd: het lesgeven lukt beter, ik neem vaker het woord tijdens vergaderingen en voel me meer zichtbaar op het werk. Kortom, ik heb een zekere rust gevonden en ben heel erg tevreden met de professionele begeleiding die ik van Karen heb mogen ontvangen

 

Karen Fontijn


Ik wil je vanuit de ganse groep nogmaals bedanken voor de zeer boeiende voormiddag. Ondanks de korte tijd was het een hele heldere workshop met toch al een aantal concrete handvaten. Bovendien hebben we ons goed geamuseerd, altijd mooi meegenomen!

 

Andante vzw Team Suïcidepreventie


Ik ben bij Karen terecht gekomen omdat ik me heel onzeker voelde bij het geven van presentaties en om het woord te nemen tijdens vergaderingen. Ik wist dat een basisopleiding presentatievaardigheden mij niet direct zou verder helpen - ik wou vooral werken aan de oorzaak van mijn onzekerheid. Daarnaast wou ik graag tips om meer stemvolume te kunnen creëren. Ik heb gekozen voor het coaching-traject bij Karen omwille van de veelheid aan facetten die aan bod zouden komen en ook omwille van de individuele benadering.

Ik kan alleen maar besluiten dat het traject bij Karen op vele vlakken verrijkend is geweest voor mij. Ik ben niet alleen gegroeid als spreker - maar ook als mens. 

De eerste sessies waren heel intensief: samen met Karen ben ik op zoek gegaan naar die factoren die mij tegen hielden om vertrouwen te hebben in mezelf als spreker. Karen heeft mij heel wat inzichten bijgebracht - en ook gecoacht om een aantal overtuigingen achter mij te laten of om te buigen. Ook de sessies rond stemgebruik en présence waren heel waardevol. Ik ben van nature eerder stil en introvert en had nooit gedacht dat ik met een aantal eenvoudige tips zo krachtig kan overkomen. 

Ik voelde mij van bij de start van het traject heel veilig bij Karen. Ze is heel empatisch en oprecht geïnteresseerd. Je merkt duidelijk dat ze heel wat expertise heeft als stemcoach, maar ook als coach in persoonlijke ontwikkeling en dat geeft vertrouwen.  

Intussen heb ik al verschillende gelegenheden gehad om te spreken voor groepen en het lukt me steeds meer om te integreren wat ik geleerd heb. Ik ben heel dankbaar dat Karen op mijn pad is gekomen. 

 

Sarah Vermeir


Karen is een fantastische vrouw! Ze is niet alleen stemcoach, ze is zoveel meer. Ze gaat de confrontatie niet uit de weg en durft de dingen te benoemen. Met zachte hand leidt ze je naar de kern van het probleem. Ik sta nu veel positiever in het leven en in mijn relaties. Karen, ik blijf je eeuwig dankbaar!

 

Myriam Kindt


Karen combineert het diep graven in onszelf met theoretisch onderbouwde kennis en veel praktijk en oefening tijdens de sessies. Voor mij was dit traject een echte Eye opener. 

 

Waarom een traject 'spreken met impact'? 

Omdat ik de indruk had vaak niet gehoord te worden in gesprekken of meetings.

Omdat ik me niet heel overtuigd voelde als ik moest spreken in een groep.

Omdat in mijn job impactvol overkomen in een kort gesprek belangrijk is om business uit te bouwen.

Waarom Inner Voice? 

Mooie referentie gekregen van een goeie vriend, die het traject echt waardevol had gevonden. Het traject 'Spreken met impact' sloot mooi aan bij wat ik wilde aanpakken.

Wat heeft de samenwerking met Karen voor mij veranderd?

Me bewust gemaakt van mezelf en blokkades binnenin die me niet toelieten vrij te spreken.

Me helemaal overtuigd laten zijn van wie ik ben en van de kracht die hiervan uitgaat.

Vooroordelen loslaten en met open blik kijken naar situaties.

Basisregels en technieken rond spreken, houding, ademhaling, ritme opgepikt die ik nu elke dag kan inzetten in een belangrijk spreekmoment

Me een boost aan zelfvertrouwen gegeven, wat ik nodig heb in mijn professioneel en privé-leven.

 

David Vandersmissen


Ik wilde je graag laten weten dat ik echt veel heb gehad aan de sessies met jou. Ik heb al 2 weken les gegeven voor een klas van 50 studenten en had zeker de indruk dat het luid genoeg was. Vorige week moest ik ook een presentatie geven voor heel onze afdeling (100 man). Toen had ik wel een microfoon, maar de reacties nadien waren unaniem erg positief. Mijn promotor is zelf ook erg onder de indruk en begint ook te denken dat ze eens zo'n sessies zou moeten volgen :-).

Dus heel erg bedankt. Jouw tips en aanmoedigingen hebben me heel erg geholpen. 

 

Manon Laporte


Ik meldde me aan bij Karen omwille van mijn grote verlangen om voor grote groepen te spreken of het woord te nemen tijdens vergaderingen zonder mij daarbij benauwd te voelen. Ik voelde wel dat ik het in mij had om een goede spreker te zijn, maar heel wat belemmerende gedachten trokken mijn steeds opnieuw naar beneden. Tijdens de coaching-sessies met Karen werden deze belemmeringen op een vriendelijke manier onderzocht en werkten we aan een sterk intern referentiekader. Dit ging gepaard met oefeningen in stem en houding die samen zorgden voor een stevige basishouding waarop ik nu kan terugvallen. Ik ben Karen dankbaar voor de fijne samenwerking en de feedback die ik van haar kreeg.

 

Steven Vanderlinden


Na een stembandoperatie kwam ik bij Karen terecht om mijn stemgebruik terug op punt te krijgen en te verbeteren om toekomstige problemen te vermijden, zeker gezien mijn werk veel vergaderingen en presentaties vraagt. 

Karen pakte dit aan met aandacht voor mijn persoonlijkheid en situatie. Het hielp voor mij heel sterk om met wat theoretische onderbouwing te begrijpen wat er moet gebeuren en dat stap voor stap in de praktijk om te zetten voor elk aspect van stemgebruik. Door de juiste opbouw van de oefeningen en beetje bij beetje de grenzen verleggen, ben ik mij nu veel meer bewust van hoe mijn stem klinkt voor anderen en wat er daarvoor moet gebeuren in mijn lichaam. Dankzij die oefeningen en tips kan ik nu ook mijn stemvolume veel bewuster aanpassen aan de situatie zonder ze te overbelasten. Dank je wel voor de coaching!

 

Alexander Sys


Ik voelde me onzeker vanwege mijn snelle spraak. Heel veel klanken bleven in mijn mond hangen. De combinatie van deze twee brachten me in verlegenheid bij het spreken, zowel voor groepen als individuen. Ik was bang om geluid te maken. Bang om mezelf te laten klinken zoals ik dat eigenlijk zou willen. 

Doorheen het traject leerde ik met oefeningen en raad mezelf kenbaar te maken met mijn stem. Binnen het traject werd niet alleen gewerkt aan klanken, tongvallen en mijn articulatie, maar ook aan de persoon die het stemgeluid maakt. Jezelf toestaan om ruimte in te nemen in de wereld was de bewustwording die ik nodig had.

Karen begrijpt je vanaf het eerste moment. Zelden heb ik zo'n professionele hulp ervaren. Mocht deze coaching verplicht zijn dan kan Lalofobie uit Wikipedia geschrapt worden. Mensen hebben vele rechten en plichten verworven, maar het recht tot spreken ontnemen we vaak eerst bij onszelf. Weg met die angst, paniek en de vrees die zich voedt aan mijn onzekerheden.

Starten met dit coachingstraject had ik al veel eerder moeten doen. 

 

Vincent Vandemeerssche


Ik ben bij jou terechtgekomen na het plotse wegvallen van mijn stem. Door je rustige aanpak heb je me geleerd mijn emoties los te laten en me terug een vrije ademruimte te geven. Ik besef nu hoe belangrijk het is je te ontspannen voor een mooie, heldere stem. Je hebt me terug meer zelfvertrouwen gegeven door je fijne, positieve aanpak. Een welverdiende dankjewel!

 

Els Van Cauwenbergh


'Voor ik startte met het coachingstraject 'Spreken met impact' had ik last van een minderwaardigheidscomplex waardoor ik mezelf niet kon zijn in bepaalde spreeksituaties. Door het programma ben ik tot inzicht gekomen dat ik er mag zijn. Ik durf nu overal naartoe te gaan en te spreken. Ik ben nu veel vrijer, zoals een vogel die uit zijn kooi vliegt.  Het is zo leuk om meer te durven, geen schrik meer te hebben van wat ze gaan zeggen en wat ze gaan denken.  Ik heb nu vertrouwen in het leven dat ik op mijn pad krijg wat ik nodig heb.  

Vanaf het begin voelde ik me op mijn gemak bij jou. Je straalt positieve energie, eenvoud en rust uit en dat had ik nodig.'

 

Isabelle Ameye


'Ik ben je nog steeds erg dankbaar voor de coachingssessies die je me hebt gegeven.  Mijn wortels staan nu stevig in de grond zoals je mij geleerd hebt  als ik moet spreken over mijn controversiële onderwerp.  Ik voel me niet meer minder waard dan de anderen. Integendeel.  Ik weet veel meer over mijn onderwerp dan mijn collega's in het publiek en ik kan dit nu rustig en zonder adem-, en stemproblemen brengen. Dankjewel om mij een zetje te geven.

 

Marianne H.


Voor ik aan het coachingstraject begon wilde ik graag een meer competente spreker worden. Ik was erg onzeker over mezelf. Ook miste mijn stem de nodige draagkracht en uitstraling om mijn boodschap duidelijk en zelfzeker over te brengen. Ik had vaak last van een bibberende stem.

Door de coachings heb ik zowel mentaal als fysiek meer handvaten om mijn boodschap beter te laten overkomen. Ik heb meer vertrouwen in mezelf als spreker. Ik weet hoe ik mijn houding, mijn stem en mijn denken kan inzetten tijdens het spreken om competenter over te komen. Ik ben veel minder nerveus als ik voor een groep moet spreken. Mijn stem klinkt nu voldoende luid en krachtig als ik moet presenteren en ik geraak beter uit mijn woorden. Laatst heb ik 2 presentaties moeten geven en ik heb hierover positieve reacties ontvangen. Ik sprak rustig en mijn boodschap is goed overgekomen.'

 

Nele M.