Groepstraject Grow as a speaker

 

 Nieuwe reeks start in september 2024

7 oktober 2024 - 4 november 2024 - 25 november 2024 - 16 december 2024

Zet jezelf met de nodige dosis zelfvertrouwen en impact in de wereld

Voor volwassenen (leidinggevenden, trainers, coaches, managers,... ) waarbij duidelijke communicatie een belangrijk onderdeel is van hun job, om volledig zichzelf te kunnen zijn en blijven in uitdagende spreeksituaties én hun boodschap overtuigend over te brengen.

 • Durf je het woord niet te nemen in een groep? 
 • Voel je je onzeker over je stem en je manier van spreken? 
 • Heb je het gevoel dat je boodschap niet gehoord wordt? En lijkt het of anderen dit allemaal zo vanzelf kunnen en doen? Dat je er alleen mee zit? 
 • Merk je tijdens een vergadering dat je jezelf inhoudt? 
 • Dat je niet voor je mening durft uit te komen? 
 • Ben je het beu om jezelf steeds maar weer klein te maken? Om jezelf telkens opnieuw weg te cijferen tijdens een belangrijk spreekmoment? 
 • Heb je het gevoel dat je je plek niet durft in te nemen op de werkvloer? 
 • Dat anderen jou 'overstemmen'? Met jouw interessante ideeën gaan lopen? 
 • Wil je op een overtuigende manier overkomen zodat je boodschap gehoord wordt? 
 • Verlang je naar een een sterke uitstraling en overtuigingskracht? 
 • Wil je meer impact hebben?  Zowel 1 op 1 gesprekken als voor een groep?  

 

Kortom is jouw angst om te spreken zo groot geworden dat je merkt dat je jezelf belemmert om te groeien? Dat je jezelf niet in de wereld durft te zetten? Dat je bepaalde spreeksituaties vermijdt? Dat je bepaalde kansen niet durft te nemen?

 

Verlang je er naar om vrijuit het woord te kunnen nemen? Om los te komen van wat anderen van je denken? Om je plek in te nemen als spreker? Om je stem op een krachtige manier te gebruiken zodat je een overtuigende spreker kan zijn? Om zelfvertrouwen uit te stralen als je een groep moet toespreken? Wil je een verschil maken met je spreken? 

 

Weet in de eerste plaats dat je niet alleen bent. Heel wat mensen hebben in meer of mindere mate last van spreekangst. En bij heel wat mensen heeft dit een enorme impact op hun werk en hun leven. 

 

Maar weet vooral dat het mogelijk is om van je spreekangst af te geraken. 

Het is echt mogelijk om je oude belemmerende patronen op het vlak van spreken om te buigen naar nieuwe, meer helpende patronen die ervoor zorgen dat je je stem laat horen. Dat je je mond wel opendoet tijdens een vergadering. Dat je je presentatie op een zelfzekere manier kan brengen. Dat je weer je plek durft in te nemen op je werk. Dat je een overtuigende spreker wordt die gehoord wordt. 

 

Ben je op zoek naar een training die verder gaat dan de meeste presentatietrainingen? Een training die niet aan de oppervlakte blijft hangen maar de diepte in duikt? Die werken aan jezelf combineert met werken aan je spreken zodat je met zelfvertrouwen en overtuigingskracht het woord durft te nemen in een groep? 

 

Dan is dit traject "Grow as a speaker"  echt iets voor jou.

 

De unieke mix van mind-, lichaams- en stemwerk

én de combinatie van groepsdagen en individuele sessies

zorgen ervoor dat je stappen zet als spreker

en dat je ontdekt dat ook jij een krachtige spreker kan zijn.

 

 Binnen de training werken we aan de 3 essentiële aspecten om een spreker met impact te worden.

 • Een sterke mind
 • Een krachtige stem
 • Een charismatische houding

Wat levert deze training jou op?

 • Je wordt je bewust van de mentale hindernissen die nog op je pad liggen.
 • Je werkt aan een juiste mind-set die nodig is om uit je comfortzone te komen als spreker en eindelijk je ruimte in te nemen met je stem. Hoe sterker jij je voelt, hoe krachtiger je overkomt.
 • Ook leer je je stem te gebruiken als een krachtig instrument waardoor je boodschap voldoende luid en duidelijk overkomt.
 • En ten slotte leer je een houding aan te nemen en je lichaamstaal zo in te zetten zodat je als spreker zelfvertrouwen uitstraalt.
 • Je past de verschillende denk- en spreekstrategieën toe in persoonlijke oefeningen. 
 • Je leert je angst om te spreken te overwinnen en je ontdekt wat nodig is om echt gehoord en gezien te worden als spreker.

Je hebt keuze uit 2 formules

Groepsformule Formule in groep én individuele coaching

Groepstraject bestaande uit:

 • 4 live groepsdagen van 9.30 tot 16.30 
 • 3 online vraag en antwoord groepssessies van 1u
 • werkboek 
 • max. 8 deelnemers per reeks
 • opvolging via email

Jouw investering: 1.600 EUR excl 21% BTW

 

 

 

 

Schrijf je in door op bovenstaande knop te klikken en in te geven dat je voor Grow as a Speaker groepsformule kiest.

 

Live traject bestaande uit een combinatie van alles van het groepstraject:

 • 4 live groepsdagen van 9.30 tot 16.30
 • 3 online vraag en antwoord groepssessies van 1u
 • werkboek 
 • max. 8 deelnemers per reeks

Plus individuele sessies:

 • 3 individuele sessies (live of online) van 90 minuten 

Jouw investering: 2.250 EUR excl 21% BTW

 

Schrijf je in door op bovenstaande knop te klikken en in te geven dat je voor Grow as a Speaker groep & individueel kiest.Hallo, ik ben Karen en ik help volwassenen om te durven spreken met impact zodat er geluisterd wordt. Ik train de spreker en de mens achter de spreker want met Inner Voice maak ik een brug tussen spreektechniek (stem, dictie, intonatie) en persoonlijke ontwikkeling zodat je met meer zelfvertrouwen durft te spreken.


Hoe sterker jij je voelt, hoe krachtiger je boodschap overkomt.

Mensen weer bewust maken van hun eigen mogelijkheden op het vlak van spreken.

Daar ga ik voor.

 

Ik geef ook les aan de hogeschool LUCA School of Arts te Leuven, waar ik toekomstige acteurs leer het podium in te nemen met hun stem.

 


Deelnemers aan het woord

'De training is véél meer omvattend dan werken en oefenen met je stem. In een absoluut veilige omgeving leer je uit je comfortzone te stappen als spreker. Wat je bewustwording vergroot én wat je laat groeien. Karen zorgt voor alle zorgzame ondersteuning die je hierbij nodig hebt. Ik voel alleszins een groter vertrouwen en heb meer plezier in het spreken. Zelfs mijn directe omgeving merkt dit op :-).' 

Veerle De Cordier


Je wandelt bij Karen naar buiten met meer zelfvertrouwen en je straalt meer autoriteit uit. Je weet je stem en lichaamshouding beter in te zetten, je kan verbinding leggen met je publiek en je spreekt met meer impact. Karen weet je hierin op een heel veilige en respectvolle manier te begeleiden. Het groepstraject 'Grow as a speaker' is een aanrader!

anoniem

Karen haar aanpak is zeer doortastend. Met enthousiasme en overtuiging stelt ze telkens opnieuw de juiste vragen. Ze legt zowel het mentale als de lichamelijk angsten van het spreken bloot. Vooral de bewustwording van het mentale stuk was mijn sleutel tot succes. Je eigen vooruitgang opmerken in het dagdagelijkse leven, zelfs één op één en in kleine groep, is immens. Ik ben Karen dankbaar om mij door dit proces te gidsen.

Jill G.


'De inhoud van de cursus was precies wat ik nodig had: beginnen met het binnenwerk bracht dingen naar boven die me hielpen om echt te evolueren. Het 2de deel van de cursus, waarin we meer technisch aan stem en spraak werkten, vond ik ook enorm waardevol. Doordat ik net met een podcast begon, heb ik de tips meteen kunnen toepassen. De combinatie van de groepssessies en de individuele sessies was een meerwaarde: de groep brengt herkenning, uitdaging en verschillende visies met zich mee. In de individuele sessies konden we wat dieper graven en gaf Karen heel waardevolle feedback en tips waar ik mee aan de slag kon. Ik sta een grote stap verder op het vlak van zelfkennis, présence en verzorgd spreken.' 
Myrthe RombautsWat mag je verwachten?

Tijdens deze inspirerende  training werk je in een kleine groep (max. 8 deelnemers)  aan jezelf en aan je spreken. Je leert hoe je een spreker wordt die weet wat hij moet doen om gehoord en gezien te worden en impact te hebben met zijn boodschap. Je ontvangt ook meteen feedback op jouw spreken waardoor je onmiddellijk stappen kan zetten naar spreken met meer durf en kracht.

Kies je voor de formule in groep én individueel, dan zoomen we tijdens de individuele sessies verder in op jouw specifieke werkpunten en kunnen we diepgaande veranderingen aanbrengen.

 

De kracht van deze training schuilt hem in de combinatie van het individuele werk én het werken in groep. Tijdens de groepsdagen ontdek je dat je niet de enige bent die worstelt met zichzelf als spreker. Je leert heel wat van de anderen en je wordt gestimuleerd om onmiddellijk stappen te zetten in de veilige omgeving van de groep. Een groepje gelijkgezinden - ja, allemaal mensen die in hetzelfde kwetsbare schuitje zitten als jij :-) - worden ondergedompeld in de kunst van het spreken in een veilige omgeving en steunen op elkaar om te groeien als spreker.

Is dat niet wat contradictorisch, spreekangst hebben en in groep werken aan mijn spreken?

Ik weet het ... spreekangst hebben en dan in een groepstraining hieraan werken terwijl je net angst hebt om in groepen te spreken... het klinkt wat contradictorisch... en toch ben ik ervan overtuigd dat werken aan je spreekangst in een groep heel wat voordelen heeft. 

 

-Je beseft dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. 

-Je herkent heel wat van je eigen hindernissen en worstelingen in de ander. 

-Je stimuleert elkaar om stappen te zetten uit je comfort-zone. Want 'zien eten doet eten'.

-Je krijgt de kans om wat je leert onmiddellijk toe te passen in de veilige omgeving van de groep waardoor je geleidelijk aan je vertrouwen in jezelf als spreker terugvindt. 

 

Inhoud groepsdagen 

 

Deel 1: Binnenwerk 

-Je krijgt een helder inzicht in je binnenwereld en wat je daar nog hindert op het vlak van denken, overtuigingen, kwetsuren waardoor je er nog niet in slaagt om met zelfvertrouwen het woord te nemen.

 -Je leert deze oude, belemmerende patronen op het vlak van denken om te zetten in nieuwe, meer helpende patronen.  

 -Je leert op een positievere manier om te gaan met ‘zenuwen’ zodat je met meer controle het woord kan nemen.

 -Je leert hoe je kan loskomen van het oordeel van de buitenwereld om met meer vertrouwen in jezelf te spreken.

 -Je beseft dat jouw anders-zijn net jouw sterkte is en je krijgt meer voeling met wie jij bent en waar jij voor staat.

 

Deel 2: Lichaamswerk: uitstraling, houding en lichaamstaal 

-Je wordt je bewust van je houding, je uitstraling en lichaamstaal en van je werkpunten op dit vlak.

-Je leert een houding aan te nemen die rust, kracht en zelfvertrouwen uitstraalt.

-Je leert met je lijf de ruimte in te nemen zodat je zichtbaar je plek kan innemen.

-Je leert hoe je echt ‘aanwezig’ en alert kan zijn en blijven bij je luisteraar tijdens een gesprek of een presentatie.

-je ontdekt hoe je je op een authentieke manier kan verbinden met je luisteraar.

 

Deel 3: Stemwerk: je stem als een krachtig instrument

-Je wordt je bewust van je eigen spreekgedrag en wat er nu nog voor zorgt dat je boodschap niet aankomt bij je luisteraar.

-Je leert je stem in te zetten als een krachtig instrument.

-Je leert een juiste buikademhaling te gebruiken om je stem te ondersteunen.

-Je ontdekt de ware kracht van je stem zodat je deze draagkrachtige stem op elk moment kan gebruiken tijdens een belangrijk spreekmoment.

-Je ontdekt de invloed van stress op je stem en je leert om met je stem overtuigingskracht uit te stralen ondanks de stress-symptomen.

-Je werkt aan je articulatie, tempo en intonatie zodat je op een duidelijke, heldere en levendige manier leert te spreken.

 

Deel 4: Integratiewerk: Spreken met impact

We integreren wat we de voorbije dagen geleerd hebben en gaan vooral oefenen, oefenen en nog eens oefenen in de veilige omgeving van de groep. 

 

Data van de groepsdagen

 

 

Reeks september 2024

7 oktober 2024

4 november 2024

25 november 2024

16 december 2024

 

Telkens van 9.30-16.30

 

Locatie

 

De Broeikas

Klein-Heidestraat 28E te 3370 Neervelp (bij Boutersem)

 

Bereikbaarheid:

 • Met de auto: E40 afrit Boutersem (tussen Haasrode en Tienen)
 • Met de bus: bus 6 vanuit Leuven (enkel op weekdagen)
 • Met de trein: nabijgelegen treinstation Vertrijk, op 10 minuten fietsen van De Broeikas

 

Hoe weet ik of dit traject bij me past?

 

Ik wil dat jij de beste keuze maakt. Omdat ik zeker wil zijn dat dit traject is wat jij nodig hebt om meer spreekkracht en spreekdurf te ontwikkelen, nodig ik je van harte uit voor een afstemgesprek.

 

Tijdens dit gesprek van ongeveer 45 minuten onderzoeken we samen:

- wat precies jouw vraag/nood is op dit moment

- wat je belangrijkste hindernissen en worstelingen zijn op spreektechnisch (stem, uitspraak, intonatie), fysiek, mentaal en emotioneel vlak die je er nu van weerhouden om te durven spreken en zo te spreken dat er geluisterd wordt

- hoe dit of een ander traject jou daarbij kan helpen

 

Heb je interesse?

Meld je dan aan via onderstaande knop en je ontvangt een uitnodiging om de afspraak in te plannen.

Ik kijk er alvast naar uit je te spreken. 

 

Karen

Traint de spreker én de mens achter de spreker