Groepstraining: Grow as a speaker

Leer op een overtuigende manier te spreken en zet jezelf in de wereld

Intensieve 4-daagse groepstraining

NIEUWE DATA
Start januari 2021 - 4 maandagen 11/1, 25/1, 8/2, 8/3 telkens van 9.30-16.30

Start april 2021 - 4 vrijdagen 23/4, 7/5, 28/5, 18/6 telkens van 9.30-16.30

 • Durf je het woord niet te nemen in een groep? 
 • Voel je je onzeker over je stem en je manier van spreken? 
 • Heb je het gevoel dat je boodschap niet gehoord wordt? En lijkt het of anderen dit allemaal zo vanzelf kunnen en doen? Dat je er alleen mee zit? 
 • Merk je tijdens een vergadering dat je jezelf inhoudt? 
 • Dat je niet voor je mening durft uit te komen? 
 • Ben je het beu om jezelf steeds maar weer klein te maken? Om jezelf telkens opnieuw weg te cijferen tijdens een belangrijk spreekmoment? 
 • Heb je het gevoel dat je je plek niet durft in te nemen op de werkvloer? 
 • Dat anderen jou 'overstemmen'? Met jouw interessante ideeën gaan lopen? 
 • Wil je op een overtuigende manier overkomen zodat je boodschap gehoord wordt? 
 • Verlang je naar een een sterke uitstraling en overtuigingskracht? 
 • Wil je meer impact hebben?  Zowel 1 op 1 gesprekken als voor een groep? 

 

Kortom is jouw angst om te spreken zo groot geworden dat je merkt dat je jezelf belemmert om te groeien? Dat je jezelf niet in de wereld durft te zetten? Dat je bepaalde spreeksituaties vermijdt? Dat je bepaalde kansen niet 

durft te nemen omdat je niet durft?

 

Verlang je er naar om vrijuit het woord te kunnen nemen? Om je plek in te nemen als spreker? Om je stem op een krachtige manier te kunnen gebruiken zodat je een overtuigende spreker kan zijn? Om zelfvertrouwen uit te stralen als je een groep moet toespreken? 

 

Weet in de eerste plaats dat je niet alleen bent. Heel wat mensen hebben in meer of mindere mate last van spreekangst. En bij heel wat mensen heeft dit een enorme impact op hun werk en hun leven. 

 

Maar weet vooral dat het mogelijk is om van je spreekangst af te geraken. 

Het is echt mogelijk om je oude belemmerende patronen op het vlak van spreken om te buigen naar nieuwe, meer helpende patronen die ervoor zorgen dat je je stem laat horen. Dat je je mond wel opendoet tijdens een vergadering. Dat je je presentatie op een zelfzekere manier kan brengen. Dat je weer je plek durft in te nemen op je werk. Dat je een overtuigende spreker wordt die gehoord wordt. 

 

Ben je op zoek naar een training die verder gaat dan de meeste presentatietrainingen? Een training die niet aan de oppervlakte blijft hangen maar de diepte in duikt? Die werken aan jezelf combineert met werken aan je spreken zodat je met zelfvertrouwen en overtuigingskracht het woord durft te nemen in een groep? 

 

Dan is dit groepstraject echt iets voor jou omdat:

De unieke mix van mind-, lichaams- en stemwerk ervoor zorgt dat je stappen zet als spreker en dat je ontdekt dat ook jij een krachtige spreker kan zijn.

 

 

Tijdens deze inspirerende 4-daagse training werk je in een kleine groep (max. 7 deelnemers)  aan jezelf en aan je spreken. Je leert hoe je een spreker wordt die weet wat hij moet doen om gehoord en gezien te worden en impact te hebben met zijn boodschap. Je ontvangt ook meteen feedback op jouw spreken waardoor je onmiddellijk stappen kan zetten naar spreken met meer durf en kracht.

 

De kracht van deze training schuilt hem in de groep zélf. Je doet spreekoefeningen in de groep en ontvangt daar meteen feedback over van elkaar. Een groepje gelijkgezinden - ja, allemaal mensen die in hetzelfde kwetsbare schuitje zitten als jij :-) - worden ondergedompeld in de kunst van het spreken in een veilige omgeving en steunen op elkaar om te groeien als spreker.

 

Je leert je angst om te spreken te overwinnen en je ontdekt wat nodig is om echt gehoord en gezien te worden als spreker.

 

Binnen de training werken we aan de 3 essentiële aspecten om een spreker met impact te worden.

 • Een sterke mind
 • Een krachtige stem
 • Een charismatische houding

Je wordt je bewust van de mentale hindernissen die nog op je pad liggen. Je werkt aan een juiste mind-set die nodig is om uit je comfortzone te komen als spreker en eindelijke je ruimte in te nemen met je stem. Hoe sterker jij je voelt, hoe krachtiger je overkomt.

Ook leer je je stem te gebruiken als een krachtig instrument waardoor je boodschap voldoende luid en duidelijk overkomt. En ten slotte leer je een houding aan te nemen en je lichaamstaal zo in te zetten zodat je als spreker zelfvertrouwen uitstraalt. Je past de verschillende denk- en spreekstrategieën toe in persoonlijke oefeningen. 

 

Is dat niet wat contradictorisch, spreekangst hebben en in groep werken aan mijn spreken?

 Ik weet het ... spreekangst hebben en dan in een groepstraining hieraan werken terwijl je net angst hebt om in groepen te spreken... het klinkt wat contradictorisch... en toch ben ik ervan overtuigd dat werken aan je spreekangst in een groep heel wat voordelen heeft. 

-Je beseft dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. 

-Je herkent heel wat van je eigen hindernissen en worstelingen in de ander. 

-Je stimuleert elkaar om stappen te zetten uit je comfort-zone. Want 'zien eten doet eten'.

-Je krijgt de kans om wat je leert onmiddellijk toe te passen in de veilige omgeving van de groep waardoor je geleidelijk aan je vertrouwen in jezelf als spreker terugvindt. 

 

 

Opbouw van de training

 

Deel 1: Binnenwerk 

Deze dag duiken we naar binnen en kijken we welke patronen er op je pad liggen qua denken en gedrag die je momenteel hinderen om te durven spreken met impact. Je ontdekt welke overtuigingen je op dit moment belemmeren om een overtuigende spreker te kunnen zijn. Je leert hoe je deze beperkende overtuigingen kan ombuigen naar meer helpende overtuigingen zodat je eindelijk stappen durft te zetten uit je comfort-zone op weg naar gehoord en gezien worden als spreker. Je wordt je bewust van hoe je jezelf nu tegenhoudt om helemaal jezelf te mogen zijn als spreker en hoe je dit patroon kan omkeren. Je leert wat nodig is om meer vertrouwen te krijgen in jezelf als spreker en meer en meer je plek in te nemen met je stem op je werk of in privé-situaties.

 

Deel 2: Lichaamswerk: uitstraling en lichaamstaal 

Hoe spreek je in de stilte? Zonder woorden? Alleen maar met je lichaam? Daar gaan we dag 2 mee aan de slag. Tijdens deze dag word je je bewust van wat je uitstraalt als spreker met je lijf, met je houding, met je lichaamstaal. Je leert een houding aan te nemen die kracht en zelfvertrouwen uitstraalt. Je leert wat nodig is om een charismatische spreker te worden. 

 

Deel 3: Stemwerk: je stem als een krachtig instrument

Tijdens deze dag leer je de mogelijkheden van je stem weer kennen. Je ontdekt de kracht van je stem die altijd in je zat, maar waar je je niet bewust van was. Je leert een juiste stemtechniek aan zodat je op een duidelijke en verstaanbare manier het woord kan nemen. Je ontdekt wat hiervoor nodig is en je krijgt heel wat handvaten aangereikt om er onmiddellijk mee aan de slag te gaan. We werken aan een juiste ademtechniek, voldoende stemkracht, een duidelijke uitspraak en een levendige intonatie. Na deze dag kan je tijdens een belangrijk spreekmoment je stem gebruiken als een krachtig instrument en wordt je boodschap gehoord. 

 

Deel 4: Integratiewerk: Spreken met impact

We integreren wat we de voorbije dagen geleerd hebben en gaan vooral oefenen, oefenen en nog eens oefenen in de veilige omgeving van de groep. 

 

Data

Start in januari 2021

maandag 11/1

maandag 25/1

maandag 8/2

maandag 8/3

 

Start in april 2021

vrijdag 23/4

vrijdag 7/5

vrijdag 28/5

vrijdag  18/6

 

Telkens van 9.30-16.30

 

Locatie

Casinolaan 2C 

3018 Wijgmaal

 

Makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Treinstation van Wijgmaal is vlakbij.

Je wagen kan je parkeren op de stationsparking.

 

Wat krijg je

-een 4-daagse intensieve training

-max. 7 deelnemers

-een veilige plek om te groeien

-persoonlijke aandacht en opvolging

-veel oefening met feedback

 

Prijs?  

De prijs voor deze 4-daagse training bedraagt 1500 euro (incl. BTW).

 

 

Lijkt deze training iets voor jou? Heb je nog vragen over het groepstraject of over mijn manier van werken? Wil je graag aftoetsen of dit is wat jij nodig hebt. Ik nodig je graag eerst uit voor een vrijblijvend afstemgesprek. Omdat ik zeker wil zijn dat dit traject is wat jij nodig hebt om meer spreekkracht en spreekdurf te ontwikkelen.

Ik kijk er alvast naar uit je te ontmoeten.